Kosmétik hiasan

Makeup dipikawanoh saprak jaman Mesir Kuno. Na pamakéan ieu dianggap mangrupa formulir seni. Penggalian Mesir Kuno dibiruyungan papanggihan pinset nyabut bulu, kit pikeun tato. Perlu dipikanyaho yén dina Abad Pertengahan, anu loba dipaké rouge dijieunna tina sulfida nuju sareng powders of oksida kalungguhan (lead bodas). zat ieu kacida pisan pikeun awak manusa, sahingga provoking bulu rugi, karacunan parna. Dina abad XIX. kalungguhan oksida diganti ku séng oksida, sarta mimiti nyieun lipstik dicét lilin asal alam, nu disebut cochineal.

Dinten, kaamanan sarana kosmétik hiasan pikeun awak manusa anu disadiakeun ku kadali konstan kualitas ku otoritas publik - gossanepidemnadzora Rusia - sarta isu kacindekan hygienic.

Kosmétik dumasar lemak

Sacara tradisional, lipsticks dihasilkeun dina bentuk rod ipis lokasina di perumahan ngageser plastik. Nurutkeun kana lipsticks Tujuan dipisahkeun dina kasehatan (biasana teu warnaan, bisa jadi rada warna) pelindung (ku paparan ka sinar UV), nada (Warna biwir dina kelir béda).

Konsistensi sahiji jenis handap tina lipstik: teuas (pensil rod) jeung creamy (biasana dijieun di kendi atawa tabung jeung sikat hiji). Ogé ngabédakeun antara garing, ngolesan semi-skimmed jeung lipstik kana darajat fatness.

Nada lipstik boga rentang greatest, sakumaha disadiakeun di rupa-rupa kelir.

Dina kriteria of stabilitas aya tilu tipe warna nada lipstik: a basajan, tradisional (tetep dina biwir keur 3-4 jam); tahan (nepi ka 5-6 jam), atawa superstable superstoykaya (ti 6-7 jam atawa leuwih). Panungtungan daun ampir euweuh kaluaran.

Powder kosmétik ci

Bubuk di struktur mawa sababaraha komponén: talc amorf, magnésium stearate, séng stearate, séng oksida, pati, jagung atawa tipung béas dicampurkeun dina babandingan béda, sarta pigmén mineral. bubuk-kualitas luhur kudu nyabut caang tina kulit, pikeun nyerep release anak, éta gampang pikeun pindah ka kulit, boga kakuatan nyumputkeun alus, mun mask defects on kulit.

Ngabédakeun kompak, ngalir, bubuk cair jeung bubuk krim. Bubuk kudu dipilih di handapeun tipe kulit - garing, normal atawa oily. Numutkeun darajat grinding bubuk granular tiasa ti group of "tambahan" hartina grinding utamana rupa, atawa ti grup munggaran.

Beda utama ti bubuk ci granular téh nya éta bisa dilarapkeun kana kulit lapisan lampu, teu digolongkeun eta. Nalika dipilih leres babandingan bahan bubuk, teu teuas, tapi padet. Kualitas beungeut bubuk padet henteu "asin". Aturan sami manglaku ka bayangan Panon na Blush, et al.

mascara

mascara cair mangrupakeun gantung tina finely comminuted dina pigmén sedeng emulsion. Ieu ngandung sanyawaan nu ngadamel sesah tetep pilem hidrofobik ipis. emulsion diwangun ku komponén gajih, turunan lanolin, lilin sayur, Pangémulsi, stabilizers. Sajaba ti éta, emulsion nu ngawengku komponén kayaning hiji propolis anti radang, azulene, acuk minyak, provitamins jeung sajabana.

Ngabédakeun mascara normal sarta waterproof. dimungkinkeun, dina wangunan na ngandung repellents cai jeung lilin nu leyur ukur di cair keur gajih kosmetik, tiasa nganggo sabun jeung cai. Tinta dirancang pikeun lengthen nu bulu mata atawa ningkatkeun volume maranéhna, éta ngandung 3-4% ditumbuk serat nilon ipis.

Kosmétik hiasan pikeun kuku

Kosmétik hiasan pikeun kuku dibere lacquers na enamels kuku. Varnish sanggeus drying daun pilem transparan dina kuku. Enamel (varnish atawa témpél) dina kuku daun pilem berwarna opaque sanggeus drying.

Komposisi enamel kuku ngawengku tonodispersnye pigmén mineral, oksida logam, pearlescent aditif kayaning guanin, partikel mika, specks leutik variegated (tina 0,1 mm) "pérak" atawa "emas" jeung sajabana.